Майстер-клас: "Образ диктатора в кінематографі"



(>>>)
             Промова Чарлі Чапліна з фільму "Великий диктатор" є сатирою не  тільки на нацизм, а й на всі прояви нехтування правами людини та  її гідністю.

           Довідка:«Великий диктатор» (англ. The Great Dictator) — знаменитий кінофільм Чарлі Чапліна, сатира на нацизм і особливо на Гітлера.

               Прем'єра фільму відбулася 15 жовтня 1940 року. «Великий диктатор» — перший повністю звуковий фільм у творчості Чапліна — був дуже нетиповий дляСША того часу, тому що під час його створення США і Німеччина ще знаходилися в стані миру. Фільм мав великий комерційний успіх, і в той же час викликав великі суперечки через політичне підґрунтя.


Питання бесіди навколо епізоду з х/ф режисера Чарлі Чапліна ««Великий диктатор» (англ. The Great Dictator)

1. Ваші враження від почутої промови диктатор?

2. Чи не дивно бачити Гітлера в образі гуманіста?

3. До чого закликає герой Чапліна ?

4. Як співвідноситься його заклик з історичними подіями початку 40-х років ХХ ст.?

5. Які з відомих вам проблем ХХ ст. висвітлені в промові?

6. В своїх мемуарах Ч. Чаплін пише : « Безперечно, якби я тоді знав про справжні жахи німецьких концтаборів, я не зміг би створити «Диктатора», не зміг би сміятися над нацистами, над їх жахливою манією знищення». Поясніть значення цих слів, як автор ставиться до нацистського режиму Гітлера?

7. Чи постають сьогодні проблеми антисемітизму, національної, расової та соціальної дискримінації, проблеми свободи вибору , свободи совісті? Навести приклади, виходячи із сучасної міжнародної політичної ситуації.

8. Що кожен із вас може зробити для побудови того гуманного демократичного суспільства, про яке говорить герой Чапліна?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.